Paljude jaoks on esimeseks tingimuseks 100% puuvill. Aga ka siin on erandeid.
100% puuvillast särk muutub säbrulise värvi puhul osaliselt viskoosi sisaldavaks. Naturaalsest puuvillast särk võib olla ka tehisliku silikoontöötlusega, et vastupidavust tõsta. Jälgida tasub ka tekstiili tihedust. Ka trükimeetod mõjutab materjali.

Kui tahame särgile fotot trükkida, on meil vaja tekstiili, mis sisaldaks ka polüestrit, et sublimatsioontrükk särgil ka püsiks. Polüestri ja puuvilla segust särgid kombineerivad mõlema materjali parimaid omadusi. Polüester hoiab vormi ja ei lase särgil kergelt kortsuda. Puuvill muudab särgi hingavaks ja pehmeks. Polüestri ja puuvilla segu on üldiselt ka taskukohasem variant.
Teine aspekt, mis aitab kvaliteeti tuvastada, on õmblused: 
Kui paljud neist on sissepoole ära peidetud?
Kas need on tugevdatud ja kaetud satiiniga?
Kas on kasutatud keerulisemaid pisteid, mis ei lase niidi purunedes nii kergelt õmblustel hargneda?
Kas õmblused kisuvad riiet kaeluse ümber ja varrukate otstes või saab kangas vabalt langeda?

See kõik väljendub ideaalis korralikus kaeluses, õlajoones ja varrukaotstes.

Kõige rohkem hinda mõjutavad aspektid on need, mis esitavad meile moraalipõhiseid küsimusi. Selleks, et tarnijad ja tarbijad saaksid sellistest aspektidest teadlikuks, on hulgaliselt sertifikaate, mis räägivad meile särgi valmistamise kohta loo.

Puuvilla puhul on ideaaliks jätkusuutlikult hangitud orgaaniline puuvill, millel on võimalikult väike ökoloogiline jalajälg, selle tootmiseks pole liigselt energiat kulutatud. Fairtrade sertifikaat sinna juurde tagab, et see puuvill on tootjani jõudnud ka ausa majandamise tingimustes, austades tööliste tingimusi ja seades norme ehk arengumaid ära kasutamata. T-särgi mudelid Heaks selliseks näiteks on Neutral brändi T-särgid, mis on tähistatud kuue sertifikaadiga: 100% certified organic cotton, EU Ecolabel, Fairtrade Certification Mark, SA 8000, Neutral® Responsibility ja Oeko Tex Standard 100. Need särgid on õhukesest, aga kvaliteetsest 155g/m² orgaanilisest puuvillast Basic T-särk on, nagu nimigi ütleb, üpriski standartne, 160 g/m² puuvillast särk. Erilisust lisab 5% elastaani kaeluses, õlaõmblusi tugevdav riba ja silikoontöötlus. Need kõik tagavad vormi hoidva särgi.

Nanaimo on olemuselt lihtne, aga meie kogemuse põhjal kvaliteetne 160 g/m² 100% puuvillast särk, õmblusi tugevdava satiinribaga. Särk tuleb eelvanutatuna ja vastab Oeko Tex Standard 100-le.

Kvaliteetne T-särk püsib sellisena vaid siis, kui seda õigesti hooldada.
Alati tasub juhiseid lugeda, et riideesemega õigesti ümber käia.

 

  1. Lühikeste käistega naiste särk Nanaimo
    10,35 €
  2. T-särk Nanaimo meeste mudel
    10,35 €